Nyáron kihasználhatjuk a napfény kedvező hatásait, amely nem csak bőrünk szép színében nyilvánul meg. Közismert, hogy a nap UV sugárzása hatására bőrünkben D-vitamin termelődik, ám télen, amikor naphosszat az irodában ülünk, már nem jut időnk a napon tartózkodni, így hiány alakulhat ki.

 

 

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, melynek fontos szerepe van a csontok, a fogak, az immunrendszer, a hormonális és a keringési rendszer normál működésében. A szervezet ugyan raktárt képez belőle, azonban fel is használja azt. Az ősz beköszöntével nem tartózkodunk megfelelő mennyiséget a szabadban és a fedetlen bőrfelületet nem éri naponta legalább 15-20 percig napsütés, így a D-vitamin utánpótlás hiányt szenvedhet.

Az irodába, iskolai osztályterembe besütő napsugarak hatástalanok a D-vitamin termelés szempontjából, ezért más módszerhez kell folyamodnunk, hogy a D-vitamin szint optimális maradjon szervezetünkben. Sokféle készítmény közül választhatunk, ha a D-vitamin pótlása a cél, ám hogy kinek mit jelent a megfelelő, már egy másik kérdés. Szerencsére elérhető patikai forgalomban olyan magas dózisú készítmény, melynek egy tablettája egy egész heti adag D-vitamin mennyiséget tartalmaz. Aki a kényelmet választja rohanó életmódja mellett és nem szeretne minden nap figyelni a bevételre, annak optimális választás lehet az ilyen, magas dózisú készítmény.

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült